El dia d’any nou, vaig trucar a l’Hospital de Figueres per felicitar als pares del primer nadó nascut a Figueres aquest 2015. Mentre parlava amb ells, pensava en com és ara i com m’agradaria que fos, quan es fes gran, la ciutat que acabava de veure néixer l’Aaron. Aprofitant que queden pocs dies, he decidit escriure-ho a la carta als reis per aquest 2015:

Estimats Reis Mags,
Com Alcaldessa de Figueres, en primer lloc, us vull demanar un 2015 carregat d’energia i il·lusió per seguir endavant amb tots els projectes que estan en marxa ara mateix a la ciutat:

L’última fase de les obres del nou auditori del convent dels caputxins, per poder disposar de més llocs on acollir l’augment d’oferta d’activitats culturals a la ciutat. La Casa Empordà, on centralitzar la informació turística de Figueres i la comarca amb la nova oficina de turisme i centre de promoció de productes de l’Empordà.

La reforma del Casino Menestral, projecte que molts figuerencs portem al cor i que desitgem poder veure’l de nou ple de vida i activitat. El pla d’asfaltatge i millora de voreres, per tenir una ciutat endreçada i cuidada de la que els figuerencs puguin sentir-se’n orgullosos. La rotonda de la Plaça del Sol, que ha de permetre millorar la mobilitat a la N-II al seu pas per Figueres i resoldre una reivindicació històrica dels figuerencs. La implantació de la zona verda, una altra demanda dels veïns que millorarà l’aparcament dels residents al centre, i sobretot, les obres de reconstrucció de l’esvoranc de la Rambla, perquè ben aviat puguem tornar passejar per la nostra Rambla.

Sóc conscient que una ciutat no només la fan les pedres, els edificis i l’asfalt, una ciutat la fan les persones, per això, també us vull demanar una ciutat on l’Aaron el primer figuerenc del 2015, pugui créixer, formar-se, ser un figuerenc responsable i compromès amb els qui l’envolten, una ciutat on poder pensar i desenvolupar el seu projecte de vida i sobretot, el més important, una ciutat on poder ser feliç.
Una Figueres culta, lliure i oberta.

ARTICLE PUBLICAT AL SETMANARI DE L’ALT EMPORDÀ EL 6 DE GENER DEL 2015