Falten cinc dies pel 9 de Novembre, i amb la mirada posada en aquest diumenge, recordo i repasso tot el que ha passat a Catalunya des d’aquell 11 de Setembre de 2012 en què els catalans varem sortir a omplir els carrers de Barcelona.

Han passat dos anys en els que han canviat moltes coses, i molt ràpid, política, econòmica i socialment, canvis que no ens poden passar desapercebuts.

Han estat dos anys plens de dificultats, amb un govern central més hostil que mai, i una situació econòmica asfixiant, però hem de sentir-nos orgullosos, perquè malgrat els problemes, al carrer, a les famílies, als ajuntaments, a les comarques…hem tret la força d’on ha fet falta per no defallir i tenyir d’optimisme un cel que amenaça tempesta.
Gràcies a entitats i associacions com l’ANC i Òmnium cultural, la societat civil ha deixat de banda les dificultats, i les diferències i ha aconseguit que partits polítics, i ciutadans anem en la mateixa direcció, el camí escollit suposa una gran responsabilitat per part de tots, però la il·lusió, l’eufòria o la pressa, no poden emboirar el camí de la feina a fer, que és molta.

Hem aconseguit estar units pel dret a decidir del nostre país, i els representants polítics hem de saber gestionar amb seny i sense por la voluntat del poble de Catalunya, i només amb passos ferms i segurs ho  aconseguirem;

Ha arribat el moment de fer un d’aquests passos, i com Alcaldessa de Figueres, us animo a participar i a expressar la vostra voluntat aquest diumenge 9 de Novembre, amb civisme i esperit positiu, com sempre hem demostrat els catalans i els figuerencs. Perquè del resultat de la votació d’aquest diumenge, en dependrà una part important del futur de la nostra societat i del nostre país, però també de la imatge i l’actitud de tots a l’hora de sortir a expressar aquesta voluntat.
Com deia Ramon Llull, “La paciència comença amb llàgrimes i, al final, somriu.”

Ara és l’hora!

ARTICLE PUBLICAT AL SETMANARI DE L’ALT EMPORDÀ EL 4 de novembre DEL 2014