Bon dia a tothom, estem a punt de començar el xat amb Marta Felip, alcaldessa de Figueres. La trobada durarà una hora, aproximadament. Tindran prioritat les preguntes que no siguin reiteratives sobre un mateix tema. Podeu formular les vostres preguntes.Endavant!

» Bon dia tothom. Endavant

2. Bon dia, quan es farà la reordanació de la zona piscina i pavelló? Gràcies

» La pavimentació de l’entrada del pavelló, és una obra que ja s´ha adjudicat a un contratista i a final d’aquest mes de gener comença.

3. Benvolguda Marta, l’obertura del carrer Aredrius quin sentit de circuació tindrà des de la plaça de l’Estació? Generarà una nova connexió entre el Ral·li Sud i la carretera de Roses? Gràcies. Pau Bonal

» El carrer Joan Arderius anirà de la plaça de l´Estació cap al carrer Riumors. Per tant, la circulació a la inversa s´ha d´articular a través del carrer Migdia i Joan Reglà.

4. Des de l´Ajuntament, teniu pensada alguna solució amb el Parc de les Aigües? Brutícia, dues papereres en tot el Parc, rates, el parc infantil no es nateja mai ni es desinfecta el pipican…

» Hi farem un esforç important, volem convertir aquest parc en un zona familiar d´oci i tenim una actuació concreta pensada i integral per millorar el Parc.

5. Quant actuaran de veritat i contundència al barri del culubret i sant Joan ?

» A aquests barris hi ha plans específics de vigilància i hem fet varis controls sobre el frau de llum.

6. Com és que la coberta del Cusí encara està a mig fer? Ha incomplert el contracte l’empresa adjudicatària? M’agradaria tenir-ho clar com a familiar que són de dos alumnes d’aquesta escola que cada dia veu que fan poc per acabar l’obra. Josep Maria Rodríguez

» L´obra de la pista coberta del Joaquim Cusí ja està cobrint-se, en les properes setmanes ha d´estar acabada. El contractista s´ha allargat més del previst, per la no arribada dels materials però no està in incompliment legal.

7. Bon día, marta iluminem i arreglem rotonda del xipres metal lic. Gracies

» Aquesta rotonda està a la N-II i per tant, la il.luminació l´ha de fer el Ministeri de Foment. L´Ajuntament vol rebre aquesta carretera quan acabin les obres de la plaça del Sol i llavors millorarem la il.luminació.

8. ¿Qui és el / la responsable que les cases construïdes a la Marca de l´Ham estiguin a la ruïna? Robatori de sanitaris, portes, persianes, escalfadors etc,,,,. ¿Perquè no es va posar vigilància municipal per evitar els saquejos? .¿Porque Cap partit a l´Ajuntament ha demanat cap responsabilitat?, Etc …… Gràcies

» La urbanització de cases aparellades de la Marca de l´Ham, va fer fallida amb la punxada de la bombolla immobiliarià i no són habitables perquà no estan connectades a la xarxa d´aigua i clavegueram. Ara són propietat d´un banc que n´ ha de gesitonar la venda o l´enderrocament perquè han estat totalment bandalitzades.

9. Marta, teniu previst construir carrils bici properament, a part del de Vilatenim?

» Sí, tenim ja aprovat el projecte de carril bici al Camí vell de Vilatenim. Estem fent el tràmit de adjudicar l´obra i aquesta primavera pot començar.

10. La nova gestió de la recllida d’escombreries farà canviar els contenidors que hi ha ara i en els espais on són? Hi ha carrers que fan pena de veure. per exemple carrer Nord cantonada Pi i Margall. Gràcies

» Sí, els contenidors canvien tots i també poden variar el punts d´abocament.

11. Sé que és un tema que ens preocupa a tots , és un sentiment bastant generalitzat en persones d la nostra població i sóc molt conscient que ha vosaltres tmb us preocupa i us ocupa , però voldria preguntar.vos o demanar.vos siusplau que feu alguna cosa algún pla d.acció per mirar si remuntem la nostra ciutat , es veu mlt deixada , sembla com si s.hagués envellit , ens falta empenta . Sé que una resposta serà el canvi d .empresa de neteja però crec /guem mlts ciutadans que falten altres coses . L.incivísme ( ja ho sabem però no és una excepció d la nostra ciutat ) i la veritat quan visitem d.altres ciutats veiem encara més quant d deixada està la nostra . Ho dic amb tot el cor perquè el sentiment de les figuerenques /encs és molt fort i desitgem veure lluir altre cop la nostra preciosa capital de l.Alt Empordà . Moltes gràcies .

» La nostra ciutat mostra la manca d´inversió en rehabilitació i millora de l´espai públic que no es va fer durant anys. A la vegada, l´impacte de la crisi econòmica, l´ha tocat fortament. Per això des del govern de CIU insistim que hem d´invertir molt en millora de l´espai públic i en fomentar la reactivació econòmica, no només atendre l´emergència social, que ja s´atén. Gràcies per la comprensió, agraïm que els ciutadans veieu la situació i entre tots ajudem a millorar-la.

12. És necessari que el Museu del Circ s´ ubiqui a la Casa Nouviles? No en tenim prou de problemes de circulació? Us heu plantejat consultar-ho als figuerencs? Considero que aquesta iniciativa no aportarà res a la ciutat i molt menys als figuerencs. Les prioritats haurien de serunes altres.

» Crec que es vol confondre l´opinió pública amb el tema del Museu del Circ. La nostra prioritat com a govern són les necessitats de la ciutat que hem posat en pressupost de 2016 i que seguirem posant en els futurs com el pavelló poliesportiu, les dependències de serveis socials, o la pavimentació de carrers.

La casa Nouvilas és de propietat municipal, el Museu del circ hi pot tenir un bon emplaçament allà, com a dinamitzador del sector Migdia de la ciutat i hi ha l´aparcament d´autobusos molt a prop. Amb el Museu Dalí o el Museu del Joguet està comprovat que iniciatives de tipus cultural o turística si que tenen un impacte econòmic important a Figueres. Aquest Museu tirarà endavant amb la col.laboració d´altres administracions com la Diputació de Girona o la Generalitat, Per tant, no es correcte el missatge que es vol donar que no atenem altres necessitats de Figueres quan les prioritats nostres han estat i són les que es estan en pressupost de 2016 i les que estaran en el del 2017.

13. Bon día alguna noticia respecte als passos a nivell . Gracies

» No, cap notícia.

14. Bon dia Marta, només fer-li una demanda, si us plau. Els voltants del Carrer Elx, per l´entrada de l´Avgda Perpinyà, estan força bruts i deixats. Ens consta què aquest tram és de titularitat “privada”, i agraïm què en el seu moment hi fer l´asfaltatge. Ara caldria què, de tant en tant, el servei de neteja hi passés. Sí ho fa a la placeta, què sí què és municipal. També ens consta de incívics què aprofiten aquella zona per deixar les deposicions de gossos i buidar elsn cendres. Si de tant en tant s´hi fa endreça, tots ens sortitim beneficiats. Moltes gràcies per avançat.

» Sí, com vosté diu, els carrers que connecten l´Avinguda Perpinyà amb l´Avinguda Marignane, i aquest tram del carrer Elx són passos privats dels edificis que hi llinden. D´aquí que els serveis municipals netegen els carrers públics. No obstant, parlaré amb l´empresa de neteja per a que cobreixin també aquests passos.

15. On està previst que aparquin els 400 visitants del Museu del Circ?

» A l´estació d´autobusos del carrer Migdia i aparcaments dissuassius de la ciutat, o en els aparcaments privats i zona blava.

16. Hi haurà semàfors a la plaça del Sol quan estigui feta la rotonda nova¿?

» Hi haurà semàfor amb polsador davant les escales de la Biblioteca per accedir a l´interior de la rotonda, i per la circulació de vehicles davant Cafeteria del sol, al casal de la gent gran i Avinguda Salvador Dalí , abans del carrer Rodhes.

17. Bon dia Sra Felip, Trontolla el pacte figuerenc amb el PSC pels pressupostos tal i com surt avui a portada a una de les principals capçaleres de la provincia? Tot el que envolta al Museu del Circ no és sant de la devoció socialista i els 500.000 anunciats han tensat més la corda? Gràcies

» Hi ha desacord amb el contingut dels pressupostos. Des de PSC es demana augmentar la despesa social, que és possible sempre que és redueixi despesa d´altres àmbits, ja que el sostre de despesa global del pressupost ha de ser el mateix que al 2016. Des de CIU veiem la necessitat d´atendre la despesa social, però també el control sobre els ajuts socials i també veiem imprescindibles per la reactivació eocnòmica de la ciutat, la millora de l´espai públic, i el suport de les l´activitat econòmiques que sustenten la ciutat, com el comerç, els serveis, la cultura o l´esport. Sense aquestes no es reactivarà la ciutat i no es generaran més ingressos, que són les que realment augmenten la qualitat de vida i la riquesa d´una ciutat. Repeteixo, l´emergència social ja s´atén, però necessitem també apostar per les persones, i els negocis i activitats que contribueixin a fer remuntar la ciutat No té res a veure amb els 500.000 euros del Museu dle Circ, això és enganyós perque aquests 500.000 mil euros , al ser una obra es financiarien amb prestec a llarg termini, no afecta la despesa corrent que és el problema. El pacte per CIU és estable però sempre que poguem complir amb el nostre progarama electoral, sinó, traïriem les més de 4000 persones que varen fer confiança als 7 regidors que formen el grup de CIU.

18. FINAL. Fins aquí arriba el xat d’avui amb Marta Felip. Gràcies a tots per haver-hi participat i fins a la pròxima ocasió.

» Molt bon dia a tothom, i abrigueu-vos que fa fred.