1. Bon dia a tothom. Estem a punt de començar el xat amb Marta Felip. Tindran prioritat les preguntes que no sigui reiteratives o acumulatives d’un mateix autor. La trobada durarà una hora, aproximadament. Si queden preguntes pendents, es respondran en el pròxim xat. Endavant.

» Bon dia, a disposar

2. Bon dia, m´agradaría saber si tenen la intenció de retornar festes populars que s´han tret o perdut al llarg dels anys, com el carnaval, correfoc, carroses… i poternciar-ne les de aquí en compte de inventar de noves. Es pot fer tot, pro no perdem els nostres origens que es el que ens fa ser diferents.

» Les festes populars de Figueres, combinen la tradició amb l’adpatació als nous temps.
Cultura popular n’hi ha tot l’any: geganters, castellers, sardanes… Les carrosses segueixen fent-se en la versió de Rua de les escoles, amb molt d’èxit. No tenim carnaval, és cert, però mai n’hem tingut tradició a Figueres i havent-hi pobles i ciutats amb tanta tradició al costat com Roses, Cadaqués, Llançà, crec que cada ciutat ha de fer allò que sap fer.

3. Bon dia, Cada dia la ciutat es més bruta. He sentit que s´ha reforçat le servei, i possiblement tindrem vaga de serveis de neteja i escombraries. Fareu algun pla de xoc per capgirar la tònica d´aquesta etapa que pateix la ciutat? Es la imatge que s´endu el visitant i els ciutadans no ens mereixem viure aixi.

» El servei de neteja i recollida d’escombraries de Figueres ha estat molt reforçat en tardes i caps de setmana. Malgrat això els carrers de Figueres no tenen la qualitat de neteja que seria desitjable, perquè la contracta que ha fet la neteja durant 15 anys acaba el contracte i els mitjans (vehicles, eines, etc.) haurien de ser molt més actuals. Justament, aquesta conflictivitat per part d’alguns treballadors que hi ha a l’empresa que amenaça en fer una vaga, ve, perquè volem canviar la gestió del servei i millorar-lo de cara als propers anys. I això passarà els propers mesos, aquest serà el canvi en positiu.

4. Podria aclarir als veïns els motius del perquè les obres d´urbanització del C/Joan Arderius estan aturades? Fa un mes que no s´hi treballa, el solar torna a estar ple de brutícia i les tanques d’accés al solar pel C/Fortià ja les hem hagut de col.locar diverses vegades perquè estaven per terra. Què està passant? Podrà complir amb la seva paraula de tenir el nou vial en funcionament a finals d´any o serà una altra promesa incomplerta?

» Les obres del carrer Joan Arderius segueixen, s’estan fent prospeccions geològiques per comprovar l’estat del subsòl i ajustant les necessitats de la superfície, és per això que no es veu moviment però les obres segueixen i s’hi anirà treballant amb més força a partir de setembre

5. Buenos días , Marta, vivo en la calle mare deu de motserrat , y está siempre sucia por culpa de los perros, se puede hacer algo , saludos albett

» L’incivisme dels propietaris de gossos, és el que provoca aquesta situació. Tenim informadors ambientals i agents cívics que ha posat denúncies, però encara hi ha molt camí per fer.

6. Per anar a l´estació de l´AVE està molt mal indicat. pensa solucionar el tema?

» La senyalització que ha portat a terme ADIF no és efectiva, els cartells són massa petits. Malgrat no ens tocaria, des de l’àrea de mobilitat de ‘ajuntament estem planificant la senyalització de l’estació i la farem directament nosaltres per millorar-la.

7. Bon dia. De què serveix la insonorització de locals i els limitadors de volum si a l´hora de la veritat, l´establiment roman amb portes i finestres obertes en tot moment, fins i tot en actuacions en directe? No hi ha qui controli aquests extrems? En concret, a la plaça del Sol de la nostra ciutat, no tindria més que passejar-se per ella o pel carrer Maestro Falla per comprovar-ho qualsevol nit de divendres o dissabte i en algun cas fins a les 6 de la matinada. Gràcies.

» Si és així, és tracta de fer més controls. Informaré a la Guàrdia Urbana. Gràcies.

8. Bon dia Marta. Molts ciutadants i turistes són increpats diàriament per l´indigent que demana diners a tots els cotxes a tocar ls plaça del gra. Qui té la responsabilitat d´actuar i per què no es fa res? Gràcies

» Sí, estem intentant resoldre aquesta problemàtica que ha sorgit els darrers mesos a Figueres, tant a la plaça del Gra, com a la plaça del Sol, com al carrer Nou a tocar la Rambla, com al carrer Besalú.
Com que amb les normes que tenim no podem fer-nos tot lo forts que voldríem per fer-los fora. Ara estan canviant l’Ordenança per fer poder tenir més eines per fer-los fora.

9. Benvolguda Alcaldessa. Sóc en Jordi de Peralada. felicitacions pels Tastets, han estat genials. Em sobta, però, que no es facin amb vins de la DO Empordà. Com és això? JORDI

» Sí, els Tastets surrealistes que vàrem començar fa 4 anys són tot un èxit. Des d’un inici es va plantejar la possibilitat de maridar-los amb vi de l’Empordà, però tant per capacitat del patrocinador, que és Damm, com per la gran varietat i diversitat de cellers que hi ha a l’Empordà és complicat unificar la beguda en un sol vi. Veiem més factible fer-ho durant la Fira del Vi, el mes de setembre, on els restaurants de la ciutat si que ofereixen Menús del vi.

10. Bon día: la vorera de la plaça Palmera cantonada carrer Monturiol es farà?

» Si, ara avançarem en aquesta zona del carrer Monturiol fins la plaça de la Palmera.

11. Les pantalles digitals continúen a les fosques per quan les tindrem operativos de nou ? Gràcies

» El més de setembre estaran en funcionament.

12. Bon dia, Marta, m´agradaria saber perque el taller de cotxes que hi ha al carrer dels fossos (entre carrer colom i carrer nord), te permés deixar vehicles sense reparar al carrer, donant mala imatge i deixant la vorera i l´asfalt brut al fer alguna reparació al carrer

» El taller no té cap permís especial per deixar cotxes al carrer, hi pot aparcar com qualsevol altre. El que no pot fer és reparacions al carrers. Ho vigilarem.

13. Bon día, podriem arreglar i il·luminar la rotonda del xipres metal·lic? merci

» A la rotonda del Rally sud hi millorarem la il·luminació.

14. A pesar de todo lo que con lleva una gestión de una ciudad como Figueres, la nota para la alcaldesa 8, y sus equipo de gobierno lo.esta haciendo muy bien saludos albertt

» Moltes gràcies pel suport, Figueres és una ciutat complexa i no és fàcil de gestionar. Malgrat això, la meva dedicació és màxima. Queden molts temes resoldre que espero poder millorar en els propers anys.

15. Sóc la dona d’un Bomber. Podem confiar que es faran obres de millora al Parc ben aviat. Mercès.

» A l’ajuntament ja hem donat llicència d’obres ala Conselleria d’Interior per a la reforma del Parc de bombers, per tant, en els propers mesos ha de començar la reforma.

16. Bon día, la cobertura de les.pistes del cusi per quan?

» Ara estem en el concurs de l’obra i abans de que comenci el curs es començaran les obres que acabaran a finals d’octubre.

17. Bon dia Marta. Quan començarà el projecte de reurbanització del carrer dels Fossos, Calçada dels Monjos, Pi i Maragall…? On podem veure el que es farà? Gràcies

» La setmana que ve, aprovem definitivament el projecte. Tenim previst convocar els veïns per explicar el que s’hi farà a primers de setembre.

18. la parada de autobús devant del asilo Vilallonga la gent esta exposada al les inclemències del temps te previs posar-li una marquesina per tal de poder esta a recés del clima

» Sí, ens ho han demanat des de l’Asil Vilallonga i també més gent. Fisersa ho farà.

19. es una vergonya que no es posi vigilància al carrer olot devant del in civisme de deixar mobles ect aixi mateix al carrer nostra senyora de lourdes caldria posa vigilància de incògnit

» Malauradament l’incivisme no només és al carrer Olot. Des de l’any passat hem posat 161 sancions i a la vegada hi ha un camió deixalleria que volta tot el dia recollint el que deixa la gent.

20. Fins aquí arriba el xat d’avui. Gràcies a tothom per haver participat. Bon estiu!

» Bon dia, que acabeu de passar bon estiu.