1. Bon dia a tothom. Estem a punt de començar el xat amb l’alcaldessa de Figueres. La trobada durarà uns cinquanta minuts. Tindran prioritat les preguntes que no siguin reiteratives d’un mateix tema. Endavant!

» Bon dia a tothom!

2. Envieu la policia local a la plaça de Catalunya, a la zona dels columpios. cada dia hi ha gent que està donant de menjar als coloms és una vergonya i un fàstic!!!!

» Sí, en tenim coneixement. I donar menjar és el pitjor que es pot fer per acabar amb la plaga de coloms. Insistirem amb els agents cívics que avisin sobre aquesta prohibició.

3. Perquè no feu més activitats els dissabtes al passeig Nou. penso que és un espai molt útil i cèntric. No tot s’ha de fer a la rambla, no troba alcaldessa?

» Tens tota la raó amb que s´ha de potenciar el Passeig Nou, és un espai magnífic. Fa poc temps que el tenim, a mida d´anar-hi fent coses la gent es farà més seu aquest espai, i també han de crèixer una mica més els arbres i haver-hi més ombra

4. Bon día marta, he sentit a dir que s instala a la nostre ciutat un restaurant de menjar rapid ( burguer King ) es aixi ? I a quina zona . Gracies

» A Vilatenim, al recinte del Carrefour

5. Durante meses fui recogiendo firmas en de nuestra tienda familiar para apoyar el museo del circo. A pesar de las diez mil firmas que los comerciantes hemos reunido dicen que no sólo no tendremos museo sino que perdemos el festival ¿tan tontos somos en Figueres que todo lo bueno nos lo quitan?

» Des del govern municipal, CIU ha treballat sempre per tenir aquest Festival a la ciutat. Des de l´any 2012 que és un gran èxit i dona molta vida a Figueres. Crec que hem de donar-li tot el suport i treballar per aconseguir que la Casa Nouvilas sigui un nou punt d´interés turístic a la ciutat i sumi amb el Museu Dalí. Però no tots els grups polítics a l´ajuntament estan a favor d´aquest projecte i hem d´aconseguir ser majoria els qui hi estem a favor. Des del govern ens comprometem a explicar tant com sigui necessari què suposa el Festival i el nou Museu del circ però la ciutadania i la resta de grups polítics a l´ajuntament també han d´ajudar i fer que poguem seguir tenint el Festival i treballar pel Museu del circ a Figueres

6. Hola Marta, fins quan haurem d’aguanytar el mal servei de neteja?¿ Teniu previst fer el concurs d’una vegada? TONI LÓPEZ

» El concurs està a punt des del mes de gener. El vot en contra el PSC al concurs del nou servei de neteja de la ciutat ha estat el factor determinant pel trencament del pacte de govern i ara, des del govern treballem per aconseguir que la majoria dels partits polítics que estant a l´Ajuntament votin a favor del nou concurs de neteja. Espero que pugui ser una realitat aquest any si aconseguim la majoria per aprovar el canvi del servei de neteja que tanta falta fa a la ciutat.

7. Quan començarant a multar als amos dels gossos qu´els porten a parcs infantils sense lligar i no recullen les seves caques ? Es fastigos portar a la mainada als parcs de Figueres !!

» Ja s´estan multant des de fa temps, i la presència d´agents cívics també ajuda. Però encara hi ha molta feina a fer. Esperem que sigui per conscienciació, sigui per multar, aquest problema vagi a menys.

8. Benvolguda, Figueres té problemes, de vegades diferents als que recullen els mitjans o aquells que preocupen els partits polítics. En concret, em vull referir als endarreriments que patim els usuaris de l’Hospital. L’agost passat un familiar va entrar per urgències i una vegada atès, correctament, se’ va derivar al seu CAP. Allà li van dir que demanés hora a l’especialista de l’Hospital. Hora que va ser per sis mesos després… Fa poc va ser la visita i ara toca una prova que no arribarà fins a dintre de dos mesos. Com a responsable de l’Hospital ens pot dir què passa? Sincerament si Figueres vol ser una ciutat amb qualitat de vida els seus serveis han d’estar al nivell. Sincerament penso que vuit mesos, d’entrada, per un diagnòstic d’especialista és molt de temps. Gràcies

» La situació que descriu, malauradament no és exclusiva de l´Hospital de Figueres.
La màxima implicació dels professionals que treballen a l´Hospital de Figueres, no pot evitar que les llistes d´espera per la manca de recursos que té Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya siguin molt més llargues del que seria desitjable Com a Presidenta de la Fundació Salut Empordà, Hospital de Figueres, confio plenament en la bona gestió i en els professionals que hi treballen, el problema és l´escassetat de recursos de la Generalitat per reduïr les llistes d´espera a tot Catalunya .

9. Bon día marta es podrein cambiar faroles plaça Catalunya? Están obsoletes

» La inversió en canvi de l´enllumenat públic de Figueres és una
de les que tenim previstes en el pressupost d´aquest any 2017. Està previst canviar-les.

10. Pot raonar el propi vot i del PDeCAT en pes en contra de declarar ahir Figueres Ciutat Amiga del Circ Sense Animals?

» Ahir el grup de CIU va votar en contra de la Moció presentada per Compromís d´Esquerra per Figueres de declarar Figueres Ciutat amiga del circ sense animals perquè creiem que és una moció oportunista. No ens agrada com s´està intentant identificar el Festival de circ de Figueres amb el maltracte als animals. Creiem que si l´aspiració de la moció és la lluita contra el maltractament animal, s´ha de fer d´una manera més amplia i un debat més profund, i no tant dirigit a un Festival de circ en concret , i més quan no s´ha demostrat que hi hagi cap maltractament. A Figueres hi ha més espectacles durant l´any amb presència d´animals i no es genera cap debat, si la moció tingués una vocació més àmplia hi votaria a favor

11. Bona día alcaldesa Es cert que al parc de les aigues s´ instalara un mercadona? Salutacions

» És cert que un establiment comercial s´ha interessat en obrir un centre al Parc de les aigües. Encara és prematur poder afirmar-ho amb seguretat.

12. Bon dia Marta, hi ha previsió de reasfaltar el carrer dels Monjos i carrer Mar, on realment l´asfalt està destrossat i només s´hi van posant parxes

» Sí, en un mes comencen les obres d´urbanització de tot el carrer Calçada dels Monjos i carrer Fossos. Es farà tot el carrer nou, inclòs xarxa d´aigua i clavegueram, asfalt, voreres i enllumenat.

13. M’agradaria saber com tenim la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Ja està en marxa poder-ho fer? Badó

» S´instal.laran sis punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la ciutat.
Aquest any se n´instal.laran dos i estan planificats la resta per als propers anys

14. L’esplanada de davant del monument a Companys serà un aparcament per a tothom Marta?

» Sí, serà un nou aparcament dissuassiu gratuït per a tothom

15. Tenen constància que al carrer Sant Josep hi ha un solar que serveix d´abocador?

» Sí, hem fet requeriment al seu propietari per a que ho netegi amb urgència

16. FINAL. Fins aquí arriba el xat d’avui amb Marta Felip. Les preguntes pendents es traslladen a la pròxima trobada amb l’alcaldessa de Figueres. Gràcies a tothom per haver participat. Bon cap de setmana.

» Bon cap de setmana a tothom, gràcies per la vostra participació