1. Bon dia a tothom. Després d’un ple intens, estem a punt de començar el xat amb Marta Felip, alcaldessa de Figueres. Tindran prioritat les preguntes que no siguin reiteratives d’un tema que ja s’hagi tractat. Endavant!

» Bon dia a tots, som-hi!

2. Bon dia Marta, és farà alguna cosa per millorar l´estat dels parcs infantils que hi han repartits per les diferentes zones de les ciutats, n´hi ha algún que el seu estat no es correcte. En canvi vas a diferents pobles a prop de Figueres o fins i tot a Girona ciutat i el seu estat son molt millor

» Sí, justament al Pressupost que vàrem aprovar ahir vespre està prevista una partida de 100.000 euros per a millora de Parcs infantils i de manera imminent, en posem un a la plaça Vila d’ordis i un a la Rambla nova

3. Alcaldesa, les línies de bus urbà no funcionen bé perquè les freqüències són molt baixes…. tenen previst augmetnar-les?? quan?? Gràcies!

» Quan es defineixen línies i itineraris de bus urbà has d’optar entre un recorregut ampli i que passi per més llocs o que hi hagi parades a més llocs, i per tant, l’itinerari és més llarg o bé optar per itineraris curts però llavors es queden moltes més zones sense parada pròxima. Ara estem redefinint les rutes intentant combinar aquests dos punts i millorar el servei.

4. ¿Cuando piensa pasar la guardia urbana por la Plaza Vila D´Ordis alguna vez? Se tiran los coches días y días mal aparcados, paso de peatones, parada de taxi, zona minusválidos, zona ambulancia, en la curva que no se puede girar… Y esto es las 24 horas del día.

» La plaça Vila d’Ordis en aquests dies està essent vigilada amb freqüència per la campanya que hem iniciat de control de recollida d’excrements per part de propietaris de gossos. Justament ara, per aquest i per tots els temes que apuntes té més vigilància

5. Alcaldessa: en tot el carrer Oliva no sé si hi ha alguna paperera. En qualsevol cas, el nombre és mínim. És realment difícil mantenir una ciutat neta amb aquestes mancances. Que tingui un bon dia.

» Prenc nota i mirem de posar-n’hi més. Gràcies

6. Bon dia, quan es preveu que estiguin acabades les obres de la C-260 al seu pas per vilatenim? L´estiu esta a la vora y pot ser un caos. Gracies.

» Aquest estiu les obres estaran de ple en el tronc central de la carretera, i sempre quedarà obert un vial de pas en el tronc central. A la vegada, estaran acabats els vials laterals i per allà faran passar el trànsit.
Les obres completes preveuen acabar a final d’aquest any.

7. Bon día quan calcules que podrán començar obres pabello nou . Gracies

» Acabem de triar l’equip d’arquitectes que farà el projecte. Ara tenen quatre mesos per redactar-lo, i després de fer els tràmits que s’han de fer, aprovar-lo i contractar les obres, calculo que les obres del pavelló nou de la zona Olivar gran començaran el primer semestre de 2018

8. Fa anys que Figueres necessita un palau firal i no sembla que ni l´equip de govern ni l´oposició en parlin.¿ Quant de temps ha de passar per fer-ho realitat?

» Crec que el model de grans palaus firals o palau de congressos que es va estendre per les ciutats a Catalunya en temps passats és més propi d´ altres èpoques. Palaus de congressos grans per a esdeveniments no és el model que veig per Figueres. Crec que seria millor trobar una espai gran, al centre de la ciutat amb aforament per unes 500 persones i més polivalent per congressos i altres esdeveniments. Parlo d’aquesta mida perquè espais amb aforaments més petits ja els tenim, com la Catequística, o l’auditori de Caputxins.

9. Hola bona tarda Sta. Felip, en el meu entorn ens surten preguntes que no entenem i que es posible que voste tampoc pugui contestar pro que es mes posible que ho sapiga voste i es el seguent, resulta que a l´any 2000 Figueres tenia una poblacio de 34023 persones, 31754 nescudes a Espanya i 2269 a l´extranjer. A l´any 2016 Figueres te una poblacio de 45726 persones, 32119 nacudes a Espanya i 13607 a l´extranjer, resulta que tenim 365 persones mes que viuen a Figueres nascudes a Espanya en 16 anys. Aquestas dades son de la Diputacio de Girona (Xifre) que voste coneix. A que es degut aquest creixement tant important de persones que viuen a Figueres, pro nascudas a l´extranjer. No li faig referencia el ratio d´atur ni l´origen d´aquestas persones pro si vol altre dia lis puc. facilitar. Moltes gracies

» Sense afirmar si aquestes xifres són certes o no perquè ara no les puc contrastar, aquestes xifres reflecteixen que el creixement de població de Figueres que s’ha experimentat des de 1995 a 2008 prové en gran mesura de la població d’origen immigrat que ha vingut a viure a la ciutat i que suposen més del 15%.
Aquest és el principal repte que tenim a Figueres ara i en el futur, la seva integració i la cohesió social.

0. Jo vull felicitar a tots els grups polítics que han fet possible que no s’hagi de prorrogar el pressupost i que coses tan importants com l’escola Carme Guasch es puguin resoldre. Socialistes i Compromís no han ajudat la ciutat. VÍCTOR SÀNCHEZ

» Moltes gràcies per les felicitacions, jo també vull agrair des d’aquí a tots els grups que han donat suport al Pressupost presentat pel nostre equip de govern , al que s’hi han incorporat moltes propostes que han demanat els diferents partits per arribar al consens necessari. Un del projectes que tirarà endavant, entre d’altres és aquest del Carme Guasch al recinte de l’antiga presó del carrer Sant Pau.

11. Hola Marta como es que se hacen obras en algunas calles que no son necesarias y tenemos la calle Col·legi y Sant llàtzer que se rompe todo el pavimento que es una vergüenza como están y no se hace nada . Como es que hay dinero para hacer un Poliesportivo y para un colegio no

» Si, estem fent millores de carrers com a prioritats a la ciutat i seguirem molts altres carrers. El carrer Col.legi tenim previst reformar lo completament a final d’aquest any.

12. Quan la marca de l´ham tindra un carril bici que la conecti amb la ciutat ?

» Ja tenim el projecte fet i ara estem contractant l’obra. El mes de juny està previst que comencin les obres d’aquest carril bici i vianants pel camí vell de Vilatenim, des de la Marca de l’Ham.

13. Bon dia Alcaldessa: Després del ple d’ahir hem de considerar que el projecte del Museu del Circ, gràcies a la proposta dels de la CUP ja és història?¿ Gràcies. JORDI

» El compromís que vaig prendre amb el grup municipal de la CUP a l´Ajuntament és que des del govern no impulsem el projecte de Museu del circ aquest 2017, i per això no hi ha cap partida al pressupost de 2017 per al Museu. El nostre govern i altres grups municipals seguim creient en el projecte com a actiu de turisme cultural a la ciutat, i que ve acreditat per la solvència que ha demostrat el seu promotor i director del Festival internacional de circ. Però si no hi ha el suport polític majoritari, cal encara fer un ampli debat ciutadà. Per això vaig estar d’acord amb la proposta de la CUP de no impulsar aquest projecte actualment.

14. Bon dia, hi ha alguna actuacio prevista per el problema d´aparcament de la zona de la creu de la ma? Sobretot despres del tancamet del parking public.

» Si, a banda de buscar espais per aparcament dissuassiu gratuït, tenim previst presentar un projecte de fer zona verda d’aparcament per a residents junt amb zona blava pels comerços com el que s’ha fet a la zona del barri d’Enric Morera que està funcionant bé

15. Bon día com a capitalitat de la sardana hi ha previst fer algún monument o escultura conmemoretiu en algún rato de la ciutat?

» Sí, per commemorar la Capitalitat de la sardana a Figueres aquest 2017, encarregarem i posarem una escultura a la Plaça de la Música al barri de l’Eixample, on tots els carrers estan dedicats a diferents compositors.

16. Quan solucionara els problemes de l´urbanitzacio a mitg construir i avandonada al costat del camp de futbol de la marca de l´ham?

» Estem treballant en aquest tema, aquesta urbanització ha anat a mans de la SAREB després de la fallida dels seus promotors i hem de veure com la SAREB ho ven i es reactiva la urbanització.

17. Quan pensa posar una marquesina a la parada del bus al carrer vilallonga davant asilo. Quan vinguin eleccions?

» Abans!!
La marquesina està encarregada i s’instal·la les properes setmanes

18. FINAL. Fins aquí arriba el xat d’avui amb Marta Felip. Les preguntes pendents apareixeran en la pròxima trobada. Gràcies a tots per haver participat. Bona Setmana Santa! Gràcies, Marta.

» Molt bon dia tothom, que passeu bon cap de setmana.