1. Bon dia a tothom, estem a punt de començar el xat amb l’alcaldessa Marta Felip. La trobada durarà una hora, aproximadament. Tindran prioritat les preguntes que no siguin reiteratives. Benvinguts i benvingudes. Endavant!

» Bon dia a tothom, som-hi!

2. Hola Marta. La meva pregunta fa referència a les obres de Vilatenim. Quan és previst que estiguin acabades i com s’enllaçarà amb la N-II per evitar les cues que hi ha ara en aquest cinturó de ronda? Gràcies. MIQUEL FORTIANA

» La direcció de l’obra m’informa que les obres poden estar acabades, si no surt cap imprevist, a finals de 2017.

3. Bon dia Alcaldessa, les femtes de gos són un problema recurrent a tot Figueres, com està previst fer-hi front? Salutacions

» Si, és un dels temes que més em demana la gent de Figueres. S’han fet campanyes informatives, campanyes de sensibilització. Però ara estem fent una campanya per sancionar els amos dels gossos que no les recullin i espero que així, es vagin canviant comportaments.

4. Bon dia Marta, tenim data per arranjar aparcament dissuassori de la carretera de llança? Gràcies

» L´aparcament s’arranjarà l’any que ve.
La meitat del terreny d’aquest aparcament encara és de propietat privada i fins ara hem estat treballant l’acord de compra amb els propietaris. Amb el pressupost de 2017 es comprarà i seguidament passarem a arreglar-lo i posar-hi llum, de manera que des de l’aparcament fins a la plaça de l’Escorxador hi hagi tot un recorregut de vianants adequat a les necessitats actuals.

5. Bona tarda alcaldesa El meu agraïment perquè després d´insistir en diversos ocasions en aquet xat en què s’havia de buscar una solució a la circulació a l´ESCOLA Salvador Dalí finalment s’ha buscar una solució, que evitarà més conflictes entre conductor i evitarà i donarà més seguretat als nostres fills a la sortida de l’escola. Salutacions

» Moltes gràcies per l’agraïment. Estem treballant en el projecte de camins escolars segurs, i s’han fet canvis en la circulació entorn a les escoles, com és el cas de l’escola Salvador Dalí, també l’escola Pallach i les Escolàpies

6. Voldria saber com està el tema de les cases que s’havien d´esfondrar al barri de Sant Joan. Ja fa temps que no se´n sap res de res. Haurem d´esperar a les pròximes eleccioons municipals per despertar aquesta tema? Gràcies

» Si, el projecte es manté i s’ha incorporat a un projecte més global de reforma urbanística de tot el barri. Per això hem parlat amb la Conselleria de territori que ens ha de fer un projecte urbanístic integral.

7. Alcaldessa el curs començarà amb la plaça Tarradellas empantenegada? Podrem accedir bé al col·legi Pallach?

» S’està treballant intensivament per acabar les obres de millora de voreres per als vianants a la plaça Josep Tarradelles i la cruïlla del Pella i Forgas. M’informen els tècnics que la setmana que ve haurien d’estar acabades.

8. Bon día, el carrer joan alderius esta encallat. Gràcies

» Les obres del carrer Joan Arderius es varen aturar per la necessitat de modificar el projecte, per les terres que varen trobar. Ara ja hem aprovat el projecte modificat i d’aquí quinze dies tornaran a començar les obres.

9. Bon dia, Sra Alcaldessa, quina és la situació al terreny de l’antic camp de futbol del Culubret? Actualment s’hi poden veure animals en una mena d’estable improvisat….

» Aquest terreny és en part privat. Es troba en una situació molt deteriorada i ha donat lloc a que es faci servir per tot tipus d’usos. Farem una comprovació que no hi hagi perill per les persones i en aquest cas, requerirem al propietari que el tanqui.

10. Bon dia, tenía entes que a les entrades de la ciutat es posarien pantalles digitals informatives, com està el tema?

» Sí, ja hem fet el concurs públic per la instal·lació de tres pantalles i aquest mes ja es podran activar en els llocs que s’han decidit posar.

11. Hola Marta, passejant per davant del Ramon Reig ens pot veure que l’edifici està molt deteriorat i és de propietat municipal. Penseu fer-hi alguna cosa? LLUÏSA

» Sí, aquest edifici és de propietat municipal i estem treballant per a poder posar-hi, en el futur les residència de malalts de l’ALTEM “Les Acàcies” que actualment es troba des de fa molts anys en terme municipal del Far d’Empordà i necessita unes noves instal·lacions.

12. Quan pensen posar la marquesina davant l´Asilo Vilallonga o espera que vinguin les eleccions. Crec que és un ´gasto´ menor pel bé dels ciutadans que esperen l´autobús.

» Té raó, és un deute que tinc amb la gent que m0ho ve demanant. Ens hi posem.

13. Hi ha possibilitats que les voreres que estan trencades a tota les periferies de figueres i brutes fer una nateja al any i una mica manteniment? Quan vas en cotxe i estas recen operada els forats que hi ha es fan infernals, no pot haber els de manteniment o algun depertament encarregat d´aquestes coses? Cap poble ni ciutat esta tan deixada com aquesta.

» No puc estar d´acord amb el que diu que no fem manteniment de carrers i voreres. Però venim d´una situació d´anys d´endarreriment en aquest tema i que hem d´atrapar. Pot comprovar les inversions que s´han fet cada any en el Pressupost municipal, i que seguirem fent fins a assolir el nivell òptim que necessitaria Figueres.

4. No creus que falten espais pels músics a Figueres poder reivindicar el talent que hi ha tant a la ciutat com a tot l´Alt Empordà i no parlo només de local d´assaig que ja existeix sinó d´un espai on aquests grups puguin representar a la ciutat?

» En els útims anys s´ha fet una millora molt considerable dels equipaments culturals de la ciutat: 2010 La Cate, el buc d´assaig i al 2015 l´Auditori de caputxins. A l´auditori tenim unes magnífiques instal.lacions destinades totalment a concerts i aquí volem obrir el Conservatori.

15. Bon dia. Ignoro si s´han incrementat els controls sobre el soroll produït per determinats establiments i els seus clients, dels quals ja parlarem en el xat del passat 27 de juliol però el que sí puc assegurar-li és que els veïns de la Plaça del Sol, Mestre Falla i voltants continuem patint dificultats per poder dormir els caps de setmana. I per descomptat, excloem al Acustica que també hem seguit des de les nostres cases però encara sabem distingir entre interès públic i benefici personal. Gràcies.

» Es van realitzant controls de so en els establiments d´oci d´aquesta Plaça. Demanaré informació a Guàrdia urbana de quin resultat donen i si cal intensificar els controls.

16. Ja fa temps, més d´un any i mig, que el senyor Santi Vila va desencallar una idea d´una connexió entre les carreteres N-II, al Pont del Príncep, i lA c-31 cap a la carretera d´Olot amb l´estació del TAV Figueres-Vilafant. Segons la informació del moment, el senyor Vila havia iniciat els tràmits per comnvertir en realitat una de les idees reivindicades en el seu moment. Des d´aquella data, octubre de 2014, hem rebut un silenci absolut. Què en sap de tot això? Gràcies.

» Sé que es segueix treballant en aquest tema des de la Conselleria, actualment encapçalada pel Conseller Josep Rull i que està pendent el seu desenvolupament dels pròxims pressupostos de la Generalitat.

17. Senyora Felip: quan tindrem carrils bici com Déu mana? És que no n’hi ha ni un que faci més de cent metres!!! Pep Rodriguez

» Hem anat habilitant carrils bici a tota la ciutat, però és més fàcil fer-ho als barris, o com el que estem a punt de començar de connexió de la Marca de l´Ham amb Vilatenim que al centre. Al centre les voreres són estretes i és complicat poder-hi encabir un carril bici. No obstant, seguim treballant per connectar la xarxa de carrils bici almenys als barris perifèrics.

18. Volia saber com estava el tema referent els negocis del carrer Sant Pau que donen per darrere a la Plaça Josep Pla, puguin obrir porta aparador. Merci

» La paret que llinda amb la plaça Josep Pla i que és el darrera dels edificis que donen al carrer Sant Pau, no dona a sòl públic sinó que hi ha un metre de sòl que és privat. Per tant, per a poder fer obertures que donin a la plaça Josep Pla s´hauria de comprar aquest metre i això depen de la voluntat del propietari.

19. Bon dia, alcaldessa. L´altre dia va anunciar a la premsa comarcal que la continuïtat de l´Acústica a la nostra ciutat no està en risc. En què es basa per a poder afirmar-ho? Els figuerencs podrem seguir gaudint d´aquest festival?

» Tinc tot el convenciment que el Festival Acústica seguirà a Figueres. Aquest ha acabat el conveni que es va signar pel 2012 a 2016 i ja ens hem posat a treballar per a garantir la continuïtat de l´Acústica en els propers 4 anys a Figueres.

20. Benvolguda Alcaldessa, l´any passat es va anunciar a bombo i plateret l´obertura de la sala de ball de l´Erato. Ha passat un any, per quan està previst que els figuerencs en poguem gaudir?

» La Sala d´actes Erato, està acabada. Si passen pel carrer Escoles podran veure que està tot apunt. Ara treballem per a que les activitats a la Sala puguin començar aquesta tardor.

21. El senyor Casellas, soci del seu equip de Govern, al seu programa electoral de les últimes eleccions municipals proposava dignificar el carrer Avinyonet, entre altres promeses (Pavellons, piscines, neteja dels carrers, etc…). Per cert, els carrers de la part oest (Carrer Empordà, Avinyonet i pròxims) estan molt bruts sempre. La pregunta és si vostè assumeix les propostes del seu soci senyor Casellas. Gràcies.

» Quan vàrem fer el pacte de govern CIU-PSC a inici de mandat varem ajuntar les voluntats que volem complir de cada programa electoral, i això és el que farem durant aquests 4 anys fins el 2019.
Ara encarreguem el projecte del nou pavelló i les obres han de començar l´any 2017 i acabar a finals de 2018, la neteja de Figueres ha de millorar molt amb la nova empresa que farà el servei i a la millora de places i carrers també hi estem com pot comprovar en la útima modificació de crèdit que hem aprovat al Ple de l´ajuntament. Queden tres anys per anar complint els compromisos del programa electoral i els hi demano confiança.

2. FINAL DEL XAT. Fins aquí arriba el xat d´avui amb Marta Felip. Les preguntes que arribin a partir d´aquí es guardaran per a la pròxima trobada. Gràcies a tothom per haver participat. Fins aviat. Gràcies, Alcaldessa.

» Gràcies a tothom pel vostre interés en els assumptes de ciutat, fins a la pròxima.

Fins a la pròxima!