Un consistori és, essencialment, un grup de persones compromeses a fer avançar un municipi a través d’una acció de govern,voluntats aplegades pel compromís en el progrés. Això vol responsabilitat, seriositat i, sobretot, posar-se a treballar des del primer moment. No volem, doncs, perdre el temps en debats estèrils ni podem permetre que s’alenteixi l’acció política. En els programes de CiU i del PSC hi havia unes prioritats molt ben definides. Un cop engegada aquesta nova etapa, estem redactant el pla d’acció municipal que ha de concretar en 100 punts el full de ruta del nou govern i passar comptes a mesura que anem avançant.

Estem treballant tant amb noves accions com en projectes de continuïtat. De moment, hem trobat via de solució al problema de les ocupacions il·legals a l’Horta d’en Capellera i seguim amb actuacions encaminades a eradicar aquesta problemàtica acompanyades de mesures socials paral·leles.

Tenim projectes que s’executaran aviat, a la tardor, com les obres a la Casa Empordà, on s’ubicarà la nova Oficina de Turisme que reforçarà la Marca Empordà i la capitalitat turística de Figueres. En aquest sentit, vull remarcar que el meu nomenament com a vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona facilitarà el camí que hem iniciat per projectar més i millor la ciutat.

També s’iniciaran passat l’estiu les obres per construir el CAP al Rally Sud, i dues actuacions que milloraran la mobilitat i el trànsit: el desdoblament de la C-260 a Vilatenim i la construcció de la rotonda a la plaça del Sol.

Amb l’objectiu d’acostar l’Administració a la ciutadania, properament obrirem un sistema que permetrà atendre millor les queixes i les incidències a la via pública. També estem a punt d’obrir el nou portal web de la Transparència perquè tothom pugui conèixer el que es cou a la Casa de la Vila, des del pressupost i la seva execució fins a l’agenda dels regidors i l’alcaldessa. I en relació als més desafavorits, hem iniciat un procés de reenfocament dels Serveis Socials perquè siguin encara més efectius davant les noves necessitats, obrint espais col·laboració amb les entitats i les ONG.

Aquest govern ha iniciat una etapa més oberta i participativa, amb mesures que donaran més que mai la veu a les persones. Com, per exemple, que al pressupost del 2016 siguin els ciutadans de cada barri els qui puguin decidir, per primer cop, quin projecte volen o a què volen dedicar part de la despesa que l’Ajuntament hi destina.

Deixem-nos d’històries, doncs, i anem per feina, fent visibles les línies d’actuació i obrint els processos perquè tot aquell qui ho vulgui, amb esperit positiu i amb ànim de treballar, pugui participar en els nous projectes i aportar-hi el seu valuós gra de sorra.

Publicat al Setmanari de l’Alt Empordà el 21 de juliol