L’alcaldessa en funcions de Figueres, Marta Felip, ha lamentat avui que el candidat d’ERC a les eleccions municipals, Albert Testart, vulgui negociar un acord alternatiu de govern amb el PP mentre ni tan sols vol explorar la possibilitat de pactar amb CiU. Felip va obrir dimarts passat amb Testart la ronda de converses amb la resta de formacions polítiques que han obtingut representació municipal, però la trobada va durar poc més de vint minuts ja que el candidat republicà va deixar clar des d’un primer moment que no negociaria res amb el grup de CiU.

“Dissortadament, ERC de Figueres actua amb el ressentiment propi dels perdedors i renuncia als seus principis si prefereix pactar fins i tot amb el PP abans que intentar formar un govern fort i en clau de país”, ha criticat Felip. En la breu trobada de Testart amb l’alcaldessa en funcions, ambdós van admetre la coincidència, tant programàtica com de model de gestió municipal, entre CiU i ERC, però el candidat republicà es va negar a anar més enllà. “És com a mínim sorprenent que no vulgui saber res de CiU, i en canvi anunciï que buscarà acords amb el PP, que és el gran derrotat de les eleccions municipals a Figueres i a Catalunya i el partit que ostenta el rècord d’imputacions judicials a tot l’Estat i el més bel·ligerant amb Catalunya”, afegeix Marta Felip.

L’alcaldessa i candidata de CiU assegura que l’actitud de Testart “incomoda a molta gent d’ERC” i l’atribueix “a una mala digestió” dels resultats de les eleccions, en les quals els republicans van obtenir a Figueres la meitat de vots que la llista de CiU i es van quedar també amb la meitat de regidors respecte el seu millor resultat electoral a la ciutat, que van ser els 6 representants que va obtenir el 2007 amb Francesc Canet al capdavant d’ERC.

Marta Felip assenyala que, malgrat l’actitud dels republicans, “la meva responsabilitat per formar un govern fort es manté intacta perquè per davant de maniqueismes i interessos partidistes hi ha en joc el futur de la ciutat”. L’alcaldessa en funcions considera un “greu error” que en un moment “en què la ciutadania ens ha demanat capacitat de diàleg i acords, Testart es faci el sord només per interessos personals”.