Estem a punt d’acabar el mes de juliol i com haureu pogut comprovar, i alguns dies també patir, a Figueres tenim engegades diverses obres i projectes, alguns d’ells llargament reivindicats i en els que fa molt temps que hi treballem perquè siguin una realitat.

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres del giratori de la plaça del Sol, un giratori que comportarà un cavi molt important en la mobilitat a l’Avinguda Salvador Dalí i també en l’entrada a la ciutat que passarà a ser pel carrer Lasauca. La finalització d’aquesta obra, una de les més importants a la ciutat en els últims vint anys, juntament amb el desdoblament de la C-260 que podrem veure finalitzada a finals d’aquest any, comportarà la recepció per part de l’Ajuntament d’aquesta via, la N-II en el seu tram urbà, i ens permetrà realitzar-hi totes aquelles actuacions necessàries per millorar-ne la mobilitat.

A finals d’aquesta setmana podrem obrir el nou carrer Joan Arderius, un projecte que fa més de deu anys que s’en va començar a parlar, llargament reivindicat, i que permetrà connectar l’est i el sud de la ciutat descongestionant algunes vies com el carrer Joan Reglà, carrer Migdia, o la Ronda Sud. Juntament amb aquesta obertura, tenim la bona notícia anunciada aquesta setmana que l’Estat cedirà a l’Ajuntament el solar del carrer Migdia perquè hi puguem habilitar un aparcament gratuït que ens ajudi a resoldre els problemes d’aparcament en aquest sector.

Una de les altres obres que hi portem treballant des del mes de maig, és la reurbanització del sector Calçada dels Monjos, que actualment es troba en la segona fase, i finalitzarem el mes de setembre.

Amb l’inici del nou curs començarem amb força els projectes del Pla de Rehabilitació del Centre Històric, amb les obres de reurbanització del carrer Barceloneta per dignificar l’entrada al centre des del Parc de les Aigües, i els carrers Ample, Peralada i Jonquera.

Però no tot són obres i carrers, i el Centre Històric necessita intervencions tant en l’espai públic com en els edificis i el comerç per poder donar-hi l’impuls necessari,  a partir del setembre comencem amb nous ajuts perquè els particulars puguin millorar els edificis i comerços amb subvencions de fins al 40%, i també ajuts de fins a 21.000 € per a l’obertura de nous establiments comercials que dinamitzin i donin vida al Centre Històric com ja es va començar a fer amb el carrer Muralla i la plaça de les Patates.

Ara doncs, toca continuar treballant per anar complint els compromisos i fer realitat els projectes que ajudin a tirar endavant la ciutat, i sobretot, a millorar Figueres. Hi ha molta feina a fer, i seguim treballant amb compromís i convenciment.

Article publicat al setmanari de l’Empordà el dimarts 25 de juliol de 2017